Family Living Room Redesign & Reconfiguration with Feature Fireplace

Prescott Road, Aughton, Lancashire

The Brief: To redesign a large downstairs space to create a family room with areas for relaxing and activities whilst improving the opportunity to use of patio space for outside entertaining.

Challenges: As a new home, the original space was long and thin and lacked any style or character, the clients were keen incorporate different uses whilst creating an intimate space for all the family.

Outcomes: A light and airy room where the whole family could get together and have fun. The front bay window was redesigned and a fantastic feature fireplace installed which, along with the seating area, separated the room into zones for relaxing and entertaining. The room is pulled together by a continuous Corian shelf running the length of the main feature wall which also acts as seating. State-of-the art frameless doors were installed enabling the room to open up to the outside patio area with minimal fuss.

Services: Architectural design, interior design.

 

Leanne at House Gecko came to our newly-built house to help design our huge and very plain living room. She came back with some fantastic ideas and with her research and design qualities has transformed that plain unused room into a modern, practical and very useable place which we are all very proud to show off.

 

Mr and Mrs P, Lancashire